Bildsensorn har inbyggd bildstabilisering som kan ge upp till fem exponeringssteg.

3 snabba om Sony A6700

Till skillnad från föregående modeller har A6700 en inställningsratt på framsidan, så att man kan justera bländaren med pekfingret och slutartiden på baksidan när man fotograferar på det manuella programmet.

Sökarbilden är stor och kan ställas in för att visa upp till 120 bilder per sekund, så att rörelser visas mjukt och utan att hacka.

Till skillnad från de tidigare modellerna i serien är skärmen nu sidohängd, vilket gör den mer flexibel. Vi gillade också det faktum att den kan vändas inåt för att vara skyddad när den inte används.

A6000-serien består av spegellösa systemkameror med bildsensorer i APS-C-storlek, och A6700 är toppmodellen som har förbättrats på ett antal punkter jämfört med resten av serien.

Autofokusen är hämtad från den mycket dyrare A7R V och använder AI för att upptäcka människor (inklusive ögon), fåglar, djur, insekter, bilar, tåg och flygplan. Den är mycket bra på att haka fast i människor i rörelse. Motivigenkänningen var också till stor hjälp när vi fotograferade fåglar och humlor.

För första gången i serien har Sony ökat upplösningen från 24,0 till 25,6 megapixel. Det är en marginell ökning, men detaljrikedomen är fantastisk. Brus är välkontrollerat upp till och med ISO 12800. Högsta ISO på 102400 kan användas i nödfall, men färgåtergivningen är dålig och det blir mycket brus.

Topphastigheten är 11 bilder per sekund, vilket är tillräckligt i de flesta situationer men det är inte direkt imponerande. Bufferten håller å andra sidan högt tempo. Med ett snabbt SD-kort kunde vi ta 30 bilder i jpeg- och råformat i högsta hastigheten innan det började gå långsammare. Imponerande nog tog det bara 2,6 sekunder att tömma bufferten. Det är blixtsnabbt. När vi uteslutande fotograferade i jpeg höll kameran topphastigheten så länge avtryckaren hölls nedtryckt.

Om vi inte behöver fotografera ljudlöst skulle vi använda den mekaniska slutaren. Med den elektroniska slutaren upplevde vi förvrängning och missteckning i bilder av förbipasserande bilar, och när vi fotograferade i lysrörsljus blev bilderna strimmiga. Detta undviker man med mekanisk slutare.

När det gäller filmning fick vi detaljerade bilder i 4K, och funktionen för ögonsökning håller en person i fokus under hela tiden man filmar. Kameran är även utrustad med Sonys Auto Framing-funktion, som fungerar fantastiskt när du själv är med i filmklippen. Här följer A6700 personen, samt beskär och zoomar allt eftersom. Resultatet blir filmklipp som ger intryck av att fotografen har rört sig och zoomat med kameran.

PRIS

20990 kronor

Så här tyckte vi efter …

3 minuter: Bra med sidohängd skärm.

2 dagar: Vi saknar en joystick på baksidan.

1 vecka: Knappar och rattar är välplacerade.

OMDÖME

+

Hög detaljgrad och bra filmfunktioner.

Mycket snabb buffert.

Väldigt vass autofokus.

-

Missteckning med elektronisk slutare.

Samma topphastighet som i resten av serien.

BETYG

9,1

Specifikationer

25,6 megapixel

1,04 miljoner punkter, skärm

11 bilder/sekund

493 gram

Närmaste konkurrent

Canon EOS R7

Testbilder