I den tredje säsongen av videoserien Seasons beger sig naturfotografen Morten Hilmer till de finska skogarna för att fotografera landskap och några av Nordens vilda djur.

Den här säsongen består av 12 avsnitt, och i de första tar han sig an de vackra landskapen i skogarna vid Kuhmo i östra Finland nära den ryska gränsen.

Morten berättar om fotoutrustningen som han har tagit med sig, och så sätter han igång med att ta landskapsbilder i skogen.

Här delar han bland annat med sig av sina kompositionstipsoch så kan du se hur han ställer in kameran för att åstadkomma en perfekt exponering.

Sedan fotograferar Morten rinnande vatten med långa slutartider, och du kan se hur han kommer fram till den rätta slutartiden för ändamålet.

Det r dock inte bara landskap som ska fotograferas; Morten ska även fotografera några av områdets vilda djur. Det gör han från ett fotogömsle, och i avsnitt 9, 10 och 11 kan du se när han fotograferar både järv och björn.

I det sista avsnittet visar Morten några av sina fina klipp från drönaren, och så kan du se några av de bästa bilderna som han tog i Finland.

I Säsong 1 var Morten Hilmer i Norge för att fotografera myskoxar under vintern, och i Säsong 2 åkte han till en dansk fågelklippa för att fotografera fåglar under våren. Nu går alltså färden till de finländska skogarna under sommaren.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.