Ett av naturens intressantaste motiv är fåglar som du näst intill hittar överallt. Det kan emellertid vara en utmaning att ta fina bilder av dem.

Det blir bäst om du kommer nära, och kameran behöver vara rätt inställd, så att fåglarna blir skarpa och välexponerade innan de hinner flyga vidare.

Här får du ett stort paket med videor, artiklar och en fickguide som hjälper dig att komma nära fåglarna och ta bra bilder av dem.

Du får även inspiration till dina egna bilder, och så kommer vi med massor av tips och konkreta förslag på hur du bör ställa in kameran. Här kan du se vad som ingår i paketet.

1. Rovfåglar

Vi har varit på örnresa till västra Norge för att fotografera bland annat kungsörn, duvhök, havsörn och andra spännande fåglar. Resultatet bled både en stor guide och en video, som ingår i paketet.

2. På fågeljakt

I den här guiden kan du se hur du kommer nära de flygande motiven för att fotografera dem i trädgården, ute i naturen och i flykt. Du får även översikt över fotogeniska fåglar som du kan fotografera nu.

Du som prenumererar kan utan extra kostnad ladda ned vår e-bok som visar hur du lyckas med landskapsbilderna.

3. Följ naturfotografens arbete

I 12 avsnitt kan du följa naturfotografen Morten Hilmer när han fotograferar fåglar i säsong 2 av videoserien ”Seasons”. Här berättar han bland annat om sin utrustning och vilka inställningar han använder till sin kamera.

Du kan se ännu fler avsnitt från videoserien ”Seasons” här.

4. Fickguide för fågelfoto

Med den här guiden får du översikt över de bästa kamerainställningarna för både stillasittande fåglar och fåglar i flykt. Du får också en lista med tips som du kan använda när du fotograferar. Klipp ut guiden, vik samman den och lägg den i fotoväskan eller plånboken, så att du alltid har med den och kan friska upp minnet med kamerainställningar och goda råd.

Få koll på kamerans inställningar i vår e-bok – utan extra kostnad för prenumeranter.

Du laddar ned paketet på datorn i flera delar, så att varje enskild fil inte blir för stor och tröghanterlig. Nör du har laddat ned filerna kan du titta på videorna och läsa guiderna även när du inte är ansluten till internet.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.