Här hjälper vi dig att få ut ännu mer av Lightroom. Bonnier Digital FOTOs fotograf och bildbehandlingsexpert visar sina favoritfunktioner och favorituppdateringar i tre videor, och hon går även igenom sina bästa förinställningar.

I videorna visar experten ett antal knep som har en lite undanskymd plats i programmet, och så går hon igenom de viktigaste uppdateringarna som bland annat kan ge dig bättre bilder.

Se även vår videoskola i tio avsnitt: Bli expert på Lightroom

Lättare att justera

Bildbehandling kan vara en mödosam process med många repetitioner, men om du använder förinställningar kan du vinna mycket tid. I den sista videon visar experten sina egna favoritförinställningar. Du får se hur du använder dem och vilken effekt de har på bilderna.

I fem videor får du lära dig grunderna i Photoshop Elements

På den här sidan kan du även ladda ned expertens förinställningar, så att du själv kan använda dem på dina bilder i Lightroom. Nedan kan du se effekten av en av våra förinställningar till höger, medan originalbilden är till vänster.

Som en extra bonus får du även vårt nya ark med de 50 bästa kortkommandona i Lightroom. Arket är i pdf-format. Du kan skriva ut det och ha det liggande bredvid datorn.

Få rabatt på en komplett kurs om Lightroom

Bonnier Digital FOTO har tagit fram en komplett onlinekurs i Lightroom, där du för första gången får lära dig ett samlat arbetsflöde i programmet. Kursen kostar vanligtvis 349 kronor, men som prenumerant får du rabatt i Fördelszonen. Klicka här for at købe kurset med rabat.

I kursen får du videor som guidar dig steg för steg, en e-bok med kurser och massor av bildexempel. Med jämna mellanrum kan du testa vad du har lärt dig, och du kan gå igenom kursen i din egen takt.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.