Med Photoshop Elements har du enastående möjligheter att förbättra dina bilder. Bildbehandlingsprogrammet har nämligen många av verktygen som återfinns i det mer avancerade programmet Photoshop.

Du kan lätt justera ljushet, färger och kontrast för att snabbt göra bilderna betydligt snyggare, eller så kan du utföra avancerade friläggningar där du t.ex. lägger in ett huvudmotiv på en ny bakgrund.

> Läs också: Kom igång med Photoshop Elements

Få många fler detaljer

I likhet med Photoshop har Photohop Elements en inbyggd råkonverterare där du kan arbeta med råfiler från kameran. Råfiler består av rådata från kamerans bildsensor, vilket medför att du kan få fram betydligt fler detaljer och bättre färger än med vanliga jpeg-filer när du justerar dina bilder i Elements.

Till vänster visas den ursprungliga bilden där molnen har frätt ur så att de är helt vita. Till höger har vi justerat råfilen i Photoshop Elements, så att alla detaljerna i molnen nu syns.

>Läs också: 5 bra skäl till att fotografera i råformat

I de fem videorna nedan går vi igenom alla de grundläggande möjligheterna i Photoshop Elements. Vi visar de viktigaste funktionerna och verktygen, och så kan du se hur du använder justeringsmöjligheterna i råkonverteraren.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.