Nu utökar vi vår grundkurs i Photoshop Elements med en ny säsong och fem nya avsnitt,

I den första säsongen gick vi igenom programmets uppbyggnad och de mest grundläggande funktionerna som hjälper dig att komma igång.

Se den första säsongen av "Grundkurs i Photoshop Elements" här.

Nu får du fem nya avsnitt där vi tittar närmare på några av de lite mer avancerade möjligheterna som programmet ger för att göra dina bilder mycket bättre.

I de nya videorna visar vi bland annat en suverän metod för att göra justeringar i delar av bilden utan att påverka resten, och hur du med hög precision kan göra om dina bilder till svartvitt.

Du kan nämligen kontrollera hur ljusa eller mörka de olika färgerna i originalbilden blir när bilden konverteras till gråtoner. Vi går också igenom en smart funktion som gör det möjligt att justera ljushet, färger och kontrast väldigt exakt.

Del 6 – Exakta justeringar av ljushet och färger

Med funktionen Nivåer kan du väldigt exakt ändra bildens ljushet och justera färgerna med bara ett fåtal skjutreglage.

Del 7 – Bilder utan brus

Bilder tagna i svagt ljus eller som har gjorts ljusare i bildbehandlingen blir ofta korniga, och i det här avsnittet visar vi två metoder för att dämpa förekomsten av korn och brus.

Del 8 – Optimal skärpa

Dina bilder ska helst vara helt skarpa, och särskilt när du ska skriva ut en bild kan den tjäna på att skärpas upp lite extra. Men när du ökar skärpan får du lätt in fula kanter vid kontrastrika övergångar. Här visar vi hur du får ett perfekt resultat.

Del 9 – Selektiva justeringar

Med så kallade masker kan du väldigt exakt begränsa dina justeringar till utvalda delar av bilderna. Du kan även använda funktionen för att frilägga motiv.

Del 10 – Snyggare svartvitt

En vanlig konvertering till gråtoner kan lätt bli tråkig, men i Elements kan du kontrollera hur mycket de ursprungliga färgerna ska slå igenom, så att t.ex. röda toner blir mörka, medan de blå blir ljusa.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.