Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Om man bara tittar på utsidan är de båda kamerorna förvillande lika, men i verkligheten är Fujifilms senaste tillskott i X-Pro-serien och Leicas uppföljare till M-E, M (Typ 262) väldigt olika varandra.
Panelen NML, som står för Nyans, Mättnad och Luminans, är ett perfekt verktyg om du vill justera färgerna i en bild individuellt. Här visar vi tekniken.
När vi gjorde artikeln "3 fotografer – 1 motiv" hade vi drönaren i luften och dokumenterade hur vi sprang runt i regnvädret på en röd matta på en vågbrytare för att uppfylla fotografens önskemål. Här kan du se hur det såg ut lite grand från
Din kamerautrustning kräver någon gång då och då lite omvårdnad. I den här videon visar vi hur du kan rengöra kamera, objektiv och väska så att du kan vara säker på att bli av med damm och smuts. Därmed kan du åstadkomma en bättre
Se Magnums grundare Henri Cartier-Bresson berätta om sin fototeknik. Förutom att han var med om att grunda Magnum Photos ses han också som den moderna fotojournalistikens fader.
Se en video där 100 drönare flyger samtidigt till tonerna av Beethovens femte symfoni.
Francois Brunelles dubbelgångarprojekt har knoppat av sig i ett flertal intressanta mindre projekt. Ett av dem var det här evenemanget på det katalanska nationalmuseet i Barcelona, där 20 dubbelgångare träffade varandra för första gången.
Se fler bilder från Tadas Cerniauskas roliga och intressanta fotoserie "Comfort Zone".
I den här videon får du goda råd om hur du kan åstadkomma skarpa och stämningsfulla bilder i kvällsmörkret. Du får tips för fotografering i svagt ljus både inomhus och utomhus.
Vi har fått en kameradrönare, och även om vädret var hemskt den första dagen var vi bara tvungna att ge oss ut och flyga. Här kan du se hur det gick och hur nära det var att vi krockade med oss själva.
Vi har fått vår egen drönare. Här packar vi upp den och berättar lite om vår nya leksak som vi ska använda för att flyga runt med och ta fantastiska bilder från ovan.
I samband med en kurs om videoprogrammet Premiere Elements visar vi här hur man sätter samman en film i programmet. Vi lägger samman flera klipp, lägger till musik och gör en titeltext att ha i början av filmen.
I den här videon tittar vi på teleobjektiven från Canon som är med i stortestet. Testet omfattar både original- och tredjepartsobjektiv. Ett av dem är betydligt längre än de övriga.
I den här videon visar vi vad man kan använda Färgväljaren till och hur. Vi tänker skriva en beskrivande text i bilden och använder verktyget för att ge texten samma färg som ett element i bilden.
Tack vare smarta verktyg är det enkelt att ta bort orenheter och fläckar i en bild. Här visar vi tekniken på ett äldre, inskannat foto. Samma bild använder vi även i kursen om att färglägga en svartvit bild i nummer 5/2016.
Lightroom har en uppsättning enkla verktyg som gör det enkelt att hitta bilden som man letar efter. För att göra det ännu enklare kan man även lägga till nyckelord. Här visar vi tekniken.
Här kan du se den fantastiska animation som har gjorts över Eirik Solheims 3888 bilder som du kan läsa om i nummer 4/2016 i artikeln om de fyra årstiderna. Filmen har gjorts av fransmannen Vegard Nossum.
I Digital FOTO nr 4/2016 har vi intervjuat den amerikanska mästerfotografen Steve McCurry som har skördat många framgångar, bland annat Leica Hall of Fame Award. I samband med detta gjordes den här videon där du kan se flera av hans snygga bilder.
När du är på storstadssemester runt om i världen är det kul att besöka auktionshus som visar bilder av kända mästerfotografer. I den här videon kan du se originalverk av bl.a. Henri Cartiér-Bresson och Leni Riefenstahl och gissa hur mycket de
I den här videon kan du se några av bilderna som var med i upploppet till det nordiska mästerskapet 2015, men som inte hamnade bland de sex bästa.
Den häftiga kompaktkameran Sony RX1R II har fullformatssensor och ett variabelt lågpassfilter. Här visar vi hur det styrs.
I Digital FOTO nummer 4/2016 har vi en artikel om bildstilar. Här visar vi hur du kan lägga till bildstilar till dina bilder i råformat, i och med att denna funktion bara fungerar med jpeg direkt i kameran.
I samband med en artikel i nummer 4/2016 om glittrande porträtt åstadkommer vi en liknande effekt i bildbehandlingen. Här gör vi en fin effekt så att det ser ut som att en flicka blåser ut glitter ur handen.
Det användbara verktyget Övertoning i Photoshop kan användas för att göra en grå himmel blå eller mixa samman två olika bilder, till exempel av två olika årstider. Här visar vi hur.
Den nya HDR-funktionen i Lightroom kan enkelt avlägsna så kallade fantomskuggor. Dessa kan uppstå där rörliga element som t.ex. vatten läggs samman och inte överlappar helt exakt. Hur det går till visar vi här.
Det går att hålla ordning på alla dina bilder i Lightroom. Det gör du i Bibliotek-modulen där du med hjälp av mappar och etiketter enkelt kan ordna och hitta dina bilder. I den här videon visar vi hur du enkelt kan rota fram dina gamla bilder med
Här på redaktionen har vi införskaffat en kameradrönare, så att vi kan fota och filma från högre höjder och ur nya vinklar. Men man kan också ha den till att hacka grönsaker, och så tål den nästan att bli överkörd av en bil.
Om din kamera inte har inbyggt wi-fi kan du använda ett så kallat flu-card, det vill säga ett SD-kort med inbyggt wi-fi. Här går vi steg för steg genom hur man använder ett Eye-fi-kort för att överföra bilder trådlöst från kameran.
I nummer 3/2016 visar vi ett urval av fantastiska djurbilder från några av världens bästa djurfotografer, närmare bestämt vinnarna och finalisterna i den prestigefyllda fototävlingen Wildlife Photographer of the Year. Här visar vi fler bilder och