Sökaren är stor och detaljerad med 5,76 miljoner punkter.

3 snabba om OM System OM-1 Mark II

Kameran är förseglad med IP53-klassning, vilket innebär att den är dammtålig och tål vatten som stänker direkt på kameran.

Det finns två kortplatser för SD-kort. Tyvärr kan man inte använda de snabba CFexpress-korten.

En speciell egenskap är att OM-1 Mark II har en bra övertoningsfilterfunktion, så att man kan göra en ljus himmel mörkare. Man anger på skärmen var övergången ska vara.

Inledning

Det går undan för denna flaggskeppskamera från OM System. Den kan ta upp till 120 bilder per sekund med fokus fastlåst och utan blackout mellan bilderna. Vi kunde ta 211 bilder i råformat plus jpeg innan bufferten var full och hastigheten sjönk. Om man vill använda kontinuerlig autofokus kan man ta 50 bilder per sekund.

Det finns många hastighetsinställningar att välja mellan, men ikonerna är ologiska. Ett hjärta indikerar till exempel att man använder elektronisk slutare. Å andra sidan finns det bra alternativ i menyn där man kan anpassa antalet bilder per sekund. Med inställningen Pro Capture tar kameran bilder så fort avtryckaren trycks ned halvvägs, och upp till 99 av dem sparas när man trycker ned den hela vägen. Det innebär att man kan fånga situationen precis innan man tar bilden, vilket kan vara praktiskt för snabbrörliga motiv.

Kamerans bildstabilisering ger hela 8,5 steg. Vi kunde få skarpa bilder vid ½ sekund på 40 mm, vilket motsvarar 80 mm på grund av att brännviddsförlängningen är 2x i denna Micro Four Thirds-kamera.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.