Telefonen har ett stort batteri på 5000 mAh, och med 80W-laddning blir det fulladdat på drygt en halvtimme.

2 snabba om OnePlus Nord 3 5G

Skärmen är av amoled-typ med en storlek på 6,74 tum. Den har 1240 x 2772 pixlar, en hastighet på upp till 120 Hz och en ljusstyrka på 1340 nits.

Operativsystemet är Android 13 och den största versionen har 16 GB arbetsminne och 256 GB lagringsutrymme.

Nord är OnePlus mellanklassmodell, och OnePlus Nord 3 är toppmodellen i serien. Den är mycket billigare än flaggskeppet OnePlus 11, men i vissa fall har den samma funktioner.

Det gäller bland annat kameran, där Nord 3 använder samma Sony-bildsensor med 50,3 megapixel. Det går verkligen inte av för hackor, för det här är en sensor av hög klass, och i Nord 3 kompletteras den av ett ljusstarkt F1.9-objektiv motsvarande 24 mm med effektiv optisk bildstabilisering.

Resultatet blir bilder som är förvånansvärt bra med tanke på att de kommer från en relativt billig telefon. Även utan digitalt porträttläge får man en fin, naturlig bakgrundsoskärpa om bara själva bakgrunden är ett stycke bakom modellen, och i svagt ljus har kameran en utmärkt färg- och detaljåtergivning. Hasselblad har inte varit involverade i färgkalibreringen som på OnePlus 11, men färgerna är fina och naturliga.

Det finns även en ultravidvinkelkamera med 8,0 megapixel som ger fantastiska färger i bra ljus, men detaljgraden är inte alls lika hög. Dessutom saknas optisk bildstabilisering.

Det finns även en makrokamera, men den har bara 1,9 megapixel och gjorde oss besvikna med sina svaga färger och ett fokusavstånd som inte är tillräckligt kort för att vara intressant. Selfiekameran med 16,0 megapixel är inte heller av toppklass. Porträttläget har svårt att se skillnaden mellan hår och bakgrund. Man får ingen kamera med telebrännvidder, men det är normalt för prisklassen.

Nord 3 är en telefon med vissa svagheter på kamerasidan. Huvudkameran tar förvånansvärt bra bilder för sin prisklass, men de andra kamerorna är av varierande kvalitet.

PRIS

5490 kr

Omdöme

+

Bra primär kamera med tanke på priset.

Bra fotomöjligheter med råformat och manuella inställningar.

Fin skärm, stort batteri och snabb laddning.

-

Vidvinkelkameran har dålig detaljåtergivning.

Makrokameran är en besvikelse.

BETYG

8,9

Testbilder

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.