Kameradelen är ungefär lika stor som en tumme.

2 snabba om Insta360 GO 3

Det tar bara 35 minuter att ladda kameran. Action Pod laddas på 65 minuter.

Själva kameran är vattentät ned till fem meter. Skalet tål endast stänk.

Medan actionkameror från DJI och GoPro är traditionellt utformade har Insta360 en helt annan filosofi, och nu kommer återigen en helt ny konstruktion.

Kameradelen är bara 5,5 x 2,3 cm, väger 35 gram och är mycket lik GO 2. Det nya är att den nu levereras med en multifunktionell laddningsenhet som kallas Action Pod. Om du låter kameran sitta kvar i Action Pod-skalet, har du en vanlig actionkamera med den unika fördelen att den stora skärmen kan fällas upp för att användas när du filmar dig själv. Om du tar ut GO 3 ur skalet kan den lilla kameran användas helt fristående, så att du vid behov kan använda Action Pod-skalet som sökare och fjärrkontroll. När du har filmat klart sätter du tillbaka kameran i skalet för att ladda den. Vi lät den filma på egen hand, och det tog 41 minuter för batteriet att laddas ur. I Action Pod kan kameran laddas ytterligare fyra gånger, och om du använder kameran i skalet får du över två timmars batteritid. Matcha det, GoPro!

GO 3 har ett smart magnetsystem som gör den mycket enklare att montera än en GoPro, och i priset ingår fästen för både bröst och huvud, samt ett litet smart kulhuvud som kan klistras fast t.ex. på biltaket eller sättas på ett stativ.

Insta360-appen är bra och full av kreativa funktioner, så det är bara när det gäller bildkvalitet som GO 3 inte slår konkurrenterna. Upplösningen är bara 2,7K på grund av att kameran i sig är så liten, men när vi tittar på filmklippen på en mobil, surfplatta eller till och med en bärbar dator är skillnaden i detaljåtergivning försumbar. På större skärmar syns dock skillnaden.

PRIS

5990 kr

OMDÖME

+

Innovativ design och funktionalitet.

Utmärkt stabilisering och bra batteri.

Vår favorit bland fickkameror för sociala medier.

Det interna minnet går inte att utöka.

Lägre upplösning och dynamiskt omfång.

BETYG

9,0

Specifikationer

2,7K videoupplösning

6,5 megapixel

6,4 x 4,8 x 3,0 cm

132 gram

Testfilmklipp