Till Googles surfplatta ingår en dockningsstation som laddar den och förstärker ljudet via en inbyggd högtalare.

2 snabba om Google Pixel Tablet

Bilder och filmer kan strömmas direkt till Pixel Tablet från exempelvis en mobil via Chromecast.

Baksidan är tillverkad i delvis återvunnet nanokeramiskt material.

Pixel Tablet är den första surfplattan från Google som säljs i Sverige. Den är byggd med Googles egen hårdvara och programvara och utgör därmed en intressant konkurrent till iPad för dem som föredrar Googles ekosystem. Och det är en surfplatta med utmärkta egenskaper för fotoarbete.

Den högupplösta och ljusstarka skärmen stödjer 24-bitars färger och kan således visa 16 miljoner nyanser. Den lämpar sig utmärkt för fotoredigering. Återgivningen är detaljerad och färger visas realistiskt och med fina övergångar. Du kan använda Googles egen bildredigering med en mängd manuella inställningar. En AI-funktion ger förslag på snabba justeringar och har effektiva verktyg för att till exempel ta bort störande element.

Om du vill arbeta i Lightroom får du nytta av Tensor G2, ett kraftfullt systemchip som gör plattan smidig att använda. Vi öppnade ett foto av två barn, och på nolltid hade vi skapat masker på båda och på bakgrunden, så att vi kunde börja justera dem separat.

En digital penna kan underlätta redigeringen. En sådan medföljer inte, men Pixel Tablet stöder USI 2.0-standarden så att man kan använda pennor från andra tillverkare.

På framsidan och baksidan sitter i stort sett identiska kameror på 8,0 megapixel med Full HD-video. De passar bra för videosamtal, selfies och snabba foton, men inte mycket mer än så.

På sidan finns en USB-C 3.2-port som förutom laddning kan användas för att ansluta exempelvis en extern hårddisk med ditt fotoarkiv.

Bilder kan också sparas på tjänsten Google Foto, och när Pixel Tablet är i viloläge kan den fungera som en digital fotoram som visar dina foton från tjänsten.

PRIS

7 799 kronor

OMDÖME

+

Skarp och detaljerad skärm.

Hög prestanda och smidig användarupplevelse.

Bra inbyggd programvara för bildredigering.

Designen är slätstruken och känns lite billig.

De inbyggda kamerorna är medelmåttiga.

BETYG

8,9

Specifikationer

8,0 megapixel

11,0 tum, skärm

2 560 x 1 600 punkter, skärmupplösning

493 gram