En krok för hörlurar kan dras ut på sidan av skärmen.

2 snabba om Philips 40B1U6903CH/00

Skärmen är i det ultrabreda 21:9-formatet och är hela 95 cm bred och 43 cm hög utan stativ.

En sensor ser till att skärmen går in i standby-läge om ingen sitter framför den.

Om du vill arbeta med foton och video på allvar är en stor skärm med hög upplösning en fördel. Det är vad du får med denna lätt böjda Philips-modell, som med sina 39,7 tum är lika stor som en liten tv. Lägg därtill en upplösning på 5120 x 2160 pixlar och du får en extremt detaljerad visning av foton. Du kan verkligen dyka ner i detaljerna.

Färgåtergivningen är utmärkt. Skärmen har stöd för HDR10 och täcker 98 procent av färgrymden DCI-P3. Den har dessutom bra ljusstyrka och breda betraktningsvinklar, och passar således mycket bra för fotoredigering. Det finns skärmar i den här prisklassen som har bättre kontrast och större precision i färgåtergivningen, men inte i den här storleken. Man behöver sällan det breda 21:9-formatet för foton, men man kan till exempel ha Lightroom på ena sidan och Photoshop på den andra. Formatet är dessutom perfekt för videoredigering, eftersom skärmen ger översikt över långa tidsförlopp.

Skärmen har en Thunderbolt 4-port så att den kan ta emot 4K-videosignaler i professionell kvalitet, och den kan även skicka signalen vidare till en annan 4K-skärm så att man får ännu mer spelrum. Anslutningen ger också ström till din bärbara dator samt internet om du ansluter en Ethernet-kabel till skärmen.

Den breda skärmen är välkonstruerad och designen är stilren. Den har en stabil fot av stål, och inbyggt i skärmen finns högtalare, mikrofon och en webbkamera som klickas fast på ovansidan så att man kan hålla videomöten utan ytterligare utrustning.

Som en allroundskärm för kreatörer är Philips 40B1U6903CH/00 alltså tämligen perfekt, särskilt om man främst arbetar med video.

PRIS

18299 kr

Omdöme

+

Välbyggd och stilren.

Skarp och ljusstark bild med fina färger.

Många smarta funktioner inbyggda.

Formatet är inte idealiskt för fotoarbete.

Ganska högt pris.

BETYG

9,0

Specifikationer

5120 x 2160 pixlar, upplösning

39,7 tum

1000:1 skärmkontrast

75 Hz uppdateringsfrekvens

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.