Det läckra resestativet är tillverkat i stabil kolfiber och håller oerhört hög kvalitet i förhållande till priset.

2 snabba om Heipi Travel Tripod W28

Den traditionella mittpelaren har ersatts av hela tre stycken.

Stativet har inbyggd mobilhållare och en krok för fotoväskan.

År 2020 hade vi en entusiastisk recension av Peak Designs utmärkta resestativ. Sedan dess har vi väntat spänt på konkurrenternas motdrag, och där är Travel Tripod W28 en överraskning. Överraskning eftersom det inte kommer från någon av de stora tillverkarna utan från en kinesisk ingenjör och amatörfotograf.

James Ban har nämligen utvecklat ett resestativ som påminner lite om Peak Designs, men det är ändå helt unikt. Heipi har inte den vanliga mittpelaren utan är försedd med tre pelare som flätas in snyggt mellan stativets tre ben. Med tre pelare blir stativet stabilare än med en, och trots den låga vikten kan stativet bära 25 kilo, medan Peak Design endast klarar 9,1. Det är få som använder så tung utrustning, men det säger något om stativets stabilitet generellt. Vår kamera med ett tungt tele stod stabilt på en mjuk sandstrand.

Det inbyggda kulhuvudet är relativt stort och mycket stabilt. En läcker klickfunktion vid var tionde grad gör det möjligt att skapa exakta panoraman. Det finns inte på Peak Design. Huvudet gör Heipi Travel Tripod fem centimeter längre än konkurrenten, men det är lätt att montera av under transport, och Heipi har mindre omkrets.

Stativet kan tas isär, vilket betyder att man har tre stativ i ett. De tre slanka benen som ersätter den klassiska mittpelaren kan nämligen fungera som ben på ett eget litet stativ. Kameran står då nära marken, något som vi använde ofta.

Bara låsen på stativets vanliga ben ligger kvalitetsmässigt lite under den annars mycket höga nivån, men de orsakar inga problem, och med tanke på priset tvekar vi inte att kalla Heipi det bästa köpet i kategorin.

PRIS

4 080 kronor

OMDÖME

+

Innovativt och funktionellt.

Hög kvalitet.

Mycket kompakt men ändå stabilt.

Mycket bra köp.

-

Låsen på benen är lite tröga.

BETYG

9,2

Specifikationer

1,4 kilo

25 kilos belastning

44 cm höjd (hopfällt)

150 cm höjd (uppfällt)