Skrivaren laddas via usb-c. Kabeln ingår, men inte själva laddaren.

2 snabba om Fujifilm Instax Square Link

Bilderna är kvadratiska och lite mindre än de ursprungliga från Polaroid. Själva pappret är 8,6 x 7,2 cm.

Du kan lägga till en animation i bilden som visas på telefonen om man skannar en QR-kod i bilden.

Den här trådlösa skrivaren för utskrift av bilder från mobilen är Fujifilms tredje i serien Link. Nu finns det en för vart och ett av deras Instax-format – litet, brett och nu även kvadratiskt.

I slutändan är det också just formatet som bör vara utslagsgivande för valet av snabbskrivare, för på det stora hela har skrivarna samma funktioner.

Du skriver ut bilder från mobilen via en app. Det görs via Bluetooth och är mycket intuitivt. Uppkopplingen var enklare än någonsin – sätt på, parkoppla och skriv ut. Inga problem. Man kan välja en bild från kamerarullen och sedan justera exempelvis beskärning och färger, lägga till text eller göra collage och ramar.

Jämfört med tidigare har man dragit ner på en del andra, lite småtokiga funktioner, bl.a. ljusmålning. Du kan dock fortfarande skicka en digital version av en utskriven bild till en vän, och med AR Print kan du till exempel göra en teckning i bilden. Bilden skrivs ut med en QR-kod som mottagaren kan skanna för att se ditt kreativa tillägg. Framför allt det sistnämnda är roligt första och kanske andra gången, men sedan börjar man tröttna.

Den viktigaste uppgiften, nämligen enkla, snygga och snabba bildutskrifter, klarar Fujifilm Instax Square Link med bravur. Bilderna har bra kvalitet med en fint mättad svärta, och du kan välja både ”Natural” och ”Rich”, där det senare skapar mer liv i bilderna.

Vi älskar det klassiska kvadratiska formatet på 6,2 x 6,2 cm, som påminner om gamla Polaroidbilder. Fujifilms bilder är lite dyrare än konkurrenternas, knappt 10 kronor per utskrift, men kvaliteten uppväger skillnaden.

PRIS

1 390 kronor

OMDÖME

+

Enkel att använda.

Bra bildkvalitet med levande färger.

Nostalgi med klassiska, kvadratiska utskrifter.

-

Vissa funktioner är roliga snarare än användbara.

Priset per bild är högt.

BETYG

9,2

Specifikationer

12 sekunder per utskrift

100 bilder per laddning

10,5 x 3,8 x 12,8 cm

236 gram