Sensorer i alla riktningar förhindrar kollisioner och krascher.

3 snabba om DJI Mavic 3 Pro

Vi fick ut 33 minuters flygtid per batteri. Normalt har vi legat på 34-35 minuter med Mavic 3.

Alla bilder blir helt stabila även med telekameran som motsvarar 7x zoom.

Filmklipp kan spelas in i upp till tio bitar med cirka en miljard färgnyanser.

Vi köpte den första drönaren i Mavic 3-serien eftersom vi lockades av den stora Four Thirds-sensorn och den extra kameran på 162 mm. Nu köper vi en annan DJI-drönare med ett leende. Det gör vi främst på grund av den nya tredje kameran, som med en brännvidd på 70 mm ligger mellan vidvinkeln och det ibland lite för kraftiga telet. Den nya kameran har en mindre sensor på 1/1,3 tum som inte ger lika hög bildkvalitet som huvudkamerans Four Thirds-sensor, men den räcker gott i de flesta fall och brännvidden ger en snygg och karakteristisk komprimering av för- och bakgrund.

Den nya kameran är alltså huvudattraktionen eftersom i stort sett allt annat är likadant som på den ursprungliga Mavic 3, inklusive batterier och själva konstruktionen. Därför blev vi något förvånade när vi tittade närmare på bilderna vi tog med teleobjektivet på 166 mm. DJI uppger visserligen att brännvidden har ökat med fyra millimeter och att ljusstyrkan har gått från F4.4 till F3.4, men bildkvaliteten har inte nämnts. Våra bilder visar stora skillnader, med en avsevärt högre detaljgrad i den nya modellen.

Fjärrkontroll med inbyggd skärm ingår som standard och det är ett nöje att flyga utan att använda telefonen. Det är snabbare och enklare, och den medföljande DJI RC är bra i relation till priset. Skärmen är bara på 700 nits, så den kan vara svår att avläsa i direkt solljus, men den är fortfarande bättre än mobilen som kan bli mörkare vid hög temperatur.

Mavic 3 Pro är fullspäckad med funktioner som aktiv spårning, hyperlapse, automatiskt panorama och möjlighet att programmera flygningar så att man kan göra dem om och om igen. Det finns bara en detalj som gör att vi inte rekommenderar den här fantastiska drönaren till alla. Eftersom vikten är över 900 gram måste piloten ha ett A2-certifikat, vilket kräver viss utbildning. Det har vi som tur är här på redaktionen, så nu flyger vi med ännu större glädje än någonsin.

PRIS

25 490 kronor

Så tyckte vi efter …

2 timmar: 33 minuters flygtid med första batteriet är godkänt.

2 dagar: Den nya kameran ger bilderna ett helt nytt uttryck.

7 dagar: Är generellt en större uppgradering än förväntat.

OMDÖME

+

Den absolut bästa drönaren för entusiaster.

Den nya kameran och det förbättrade telet är värda pengarna.

Bättre flygtid per batteri än befarat.

-

Väger 58 gram för mycket, så certifikat krävs.

Den medföljande fjärrkontrollen är svår att läsa av i solljus.

BETYG

9,4

Specifikationer

20,0 megapixel

5,1K videoupplösning

43 minuters batteritid

958 gram

Närmaste konkurrent

DJI Mavic 3

Testbilder