Inspire 3 kan flygas av två personer som styr drönaren respektive kameran.

2 snabba om DJI Inspire 3

En extra FPV-kamera med 161 graders bildvinkel gör det enkelt att orientera sig.

Fyra olika F2.8-objektiv från 18 till 50 mm kan köpas. Vi använde 35 mm.

DJI har drönarmodeller som passar alla från nybörjare och uppåt, och här når vi sortimentets översta skikt. De flesta vanliga människor kommer inte att köpa Inspire 3, men den är en indikation om vart utvecklingen är på väg, så vi beslutade oss för att testa den.

Drönaren levereras i en nästan avskräckande väska fylld med utrustning, kablar, sex stora batterier osv. Men om du har erfarenhet av DJI:s mindre drönare är det förvånansvärt enkelt att komma igång. En av de största skillnaderna i praktiken är fjärrkontrollen, som är så stor att den levereras med en sele så att man kan hänga den över axeln. Skärmen har för övrigt en ljusstyrka på hela 1200 nits. En annan stor skillnad är kameradelen, som man själv måste klicka fast på drönaren tillsammans med önskat objektiv.

Inspire 3 flyger på ett imponerande sätt och med oöverträffad precision, vilket gör att man kan skapa rutter som kan flygas om och om igen med en noggrannhet på några centimeter. Detta är användbart när man filmar och behöver filma samma scen flera gånger, eller för att skapa timelapse-klipp där årstiderna växlar.

Redan 2016 lanserades Inspire 2, då med APS-C-sensor. Detta har nu uppgraderats, vilket betyder att Inspire 3 har fullformatssensor, och den ger en bildkvalitet och ett dynamiskt omfång som vi inte har sett maken till från en drönare. Bilderna håller inte riktigt lika hög nivå som från de bästa systemkamerorna och objektiven, men det är nära. Drönaren kan filma i upp till 8K i en mängd olika proffsformat som kräver professionell färggradering, så Inspire 3 kräver mycket av användaren på videosidan. Men då får du bilder som är tillräckligt bra för långfilmer, reklamfilmer och dokumentärer.

PRIS

189 990 kr

OMDÖME

+

Imponerande bilder i svagt ljus.

Tar inte minneskort. SSD-disk på 1 TB ingår.

Hög kvalitet i alla aspekter.

-

Kräver 150 meters avstånd i sidled till bebyggelse och rekreationsområden.

Så stor, tung och dyr att vi saknade vår Mavic 3 Pro.

BETYG

9,0

Specifikationer

44,7 megapixel

8K videoupplösning

26 min. batteritid

3995 gram

Testbilder