Spegellösa systemkameror och DSLR-kameror erbjuder massor av inställningsmöjligheter som gör att du kan anpassa kameran till motivet, och i vår stora videoserie Kameraskolan hjälper vi dig att få ut det bästa av kameran. Vi går igenom alla viktiga inställningar, och nu får du 24 nya videor som gör dig till en ännu bättre fotograf.

Videorna är indelade i moduler, och här får du tre nya moduler där vi går igenom kamerans tagningsprogram, exponeringsinställningar och autofokus, så att du kan ta mer välexponerade bilder med just det uttryck du vill få fram och där skärpan ligger perfekt. Varje modul består av ett antal lektioner där vi visar hur de enskilda funktionerna används och hur du ställer in dem.

I videorna går vi igenom funktionerna hos sex olika kameramärken, så att alla kan vara med. Nedan kan du klicka dig vidare till de tre nya modulerna i Kameraskolan.

Se eller repetera videorna i modul 1 och modul 2 här.

Det här får du i modul 3

I de sju videorna i modul 3 får du se vad de olika punkterna på programratten används till och när du ska välja kamerans olika program. Det spelar nämligen roll vilka program du använder till exempelvis sport och porträtt.

Se de sju lektionerna i modul 3 här

Det här får du i modul 4

I nio videor går vi igenom de funktioner som påverkar exponeringen och uttrycket du skapar i bilderna. Du får bland annat lära dig om bländare, slutartid och ISO samt om hur du får ännu mer kontroll över ljuset i dina foton.

Se de nio lektionerna i modul 4 här

Det här får du i modul 5

I modul 5 går vi igenom kamerans autofokusinställningar i åtta lektioner. Du får bland annat se när du ska använda de olika funktionerna för att få perfekt skärpa.

Se de åtta lektionerna i modul 5 här

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.