Du kan använda motivkorten på mobilen utan att behöva skrolla, zooma och svepa runt i dina dokument. Allt finns på en och samma skärm, inklusive våra rekommendationer för bländare, slutartid och ISO, som är lätta att läsa.

Du kan enkelt spara din samling av motivkort direkt i telefonen så att du alltid har dem med dig. Naturligtvis kan du även spara och visa dem på din surfplatta eller dator, eller skriva ut dem.

Du kan ladda ner alla korten som en enda zip-fil som du packar upp, eller så kan du ladda ner korten ett i taget. För mobilen rekommenderar vi att du laddar ner ett kort i taget.

Så sparar du dina motivkort på en Android-telefon

På en Android-telefon brukar motivkortet hamna i mappen Downloads/Nedladdningar när du har hämtat det i Fördelszonen på telefonen. Du kan öppna filerna med filhanteringsappen som följde med telefonen, eller så kan du använda appen Files by Google, som du kan hämta här.

I bland annat Files by Google kan du även flytta motivkorten till en annan mapp. Din Android-telefon har förmodligen en förinstallerad läsare för pdf-filer. I annat fall kan du använda Adobe Acrobat Reader, som du kan hämta här

Så sparar du dina motivkort på iPhone

På en iPhone rekommenderar vi att du sparar motivkorten i Apples egen app Böcker. Här kan du skapa en mapp eller samling till dina motivkort i appens bibliotek. För att spara ett motivkort i Böcker hämtar du motivkortet via Safari på telefonen, där du klickar på ikonen med en låda och en pil som pekar uppåt. Välj sedan Böcker, så sparas motivkortet i appens bibliotek. Om du skapar en samling för dina motivkort, kan du flytta kortet till den senare.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.