Motivkorten är utformade så att du kan använda dem på mobilen utan att behöva bläddra, zooma och svajpa runt i dokumenten. Allt finns samlat på en enda skärmbild där du bland annat får våra rekommendationer för bländare, slutartid och ISO, klart och tydligt.

Du kan alltså enkelt spara din samling av motivkort direkt i mobilen, så att du alltid har dem med dig. Du kan naturligtvis även spara och titta på dem på din surfplatta eller dator eller skriva ut dem.

Du kan hämta alla korten i en zip-fil som du packar upp, eller så kan du hämta dem ett i taget. Till mobilen rekommenderar vi att du hämtar ett i taget.

Så här sparar du dina motivkort på en Android-telefon

På en Android-telefon sparas vanligtvis motivkortet i mappen Downloads när du har hämtat det i Fördelszonen på mobilen. Du öppnar filerna med appen för filhantering som följde med mobilen. Du kan även använda appen Files by Google som du kan hämta här.

I bland annat Files by Google kan du även flytta motivkorten till en annan mapp. Din Android-telefon har vanligtvis en medföljande läsare för pdf-filer. Annars kan du använda Adobe Acrobat Reader som du kan hämta här.

Så här sparar du dina motivkort på iPhone

På en iPhone rekommenderar vi att du sparar motivkorten i Böcker, Apples egen app. Här kan du skapa en mapp eller samling för dina motivkort i appens bibliotek. För att spara ett motivkort i Böcker hämtar du motivkortet via Safari i mobilen, där du klickar på ikonen med en fyrkant och en pil som pekar uppåt. Välj sedan Böcker, så sparas motivkortet i appens bibliotek. Om du skapar en samling för motivkorten kan du sedan flytta kortet till den.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.