Nya spegellösa systemkameror är extremt avancerade och fulla av inställningsmöjligheter, och när du behärskar dem kan du ta ännu bättre bilder.

Därför har vi skapat videoserien Kameraskolan, där vi går igenom knappar och funktioner i kameran, så att du lär känna dem och kan få ut mesta möjliga av din kamera.

Kameraskolan är uppdelad i moduler med var sitt tema, och nu får du de fyra sista modulerna som gör Kameraskolan komplett.

De fyra modulerna består av 19 nya lektioner där du bland annat kan lära dig hur du gör kameran mer personlig, så att du snabbt kan välja vissa inställningar. Dessutom går vi igenom bland annat video- och blixtinställningar.

Den kompletta skolan består av nio moduler med totalt 58 lektioner, och i videorna går vi igenom funktioner och knappar på olika kameramärken, så att alla kan hänga med.

Se alla lektioner i Kameraskolan här

Nedan ser du vad som ingår i de nya modulerna.

Det här får du i modul 6

Här handlar det om kamerans färgåtergivning, och vi går bland annat igenom inställning av vitbalans, bildstilar och effekter.

Se de fyra lektionerna i modul 6 här

Det här får du i modul 7

I fem lektioner får du se hur du kan anpassa kameran så att den passar just dig och dina behov, så att du kan använda den snabbare. Se hur du programmerar knappar, skapar egna program och menyer och till exempel anpassar kamerans ljud.

Se de fem lektionerna i modul 7 här

Det här får du i modul 8

I de här fem lektionerna går vi igenom funktioner som matningsmetod (alltså hur många bilder kameran tar per sekund), slutartyper, bildstabilisering med mera.

Se de fem lektionerna i modul 8 här

Det här får du i modul 9

I den sista modulen i Kameraskolan kan du lära dig om kamerans blixtinställningar, där du bland annat får se hur du höjer och sänker blixtstyrkan, och så går vi igenom de viktigaste inställningarna när man filmar med kameran.

Se de fem lektionerna i modul 9 här

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.