Något av det värsta som finns är att komma hem med fyllda minneskort och upptäcka att många av bilderna är oskarpa.

Här har vi sammanställt ett paket som inte bara gör det lättare för dig att ta skarpare bilder, utan även få fler bilder där skärpan ligger exakt där du vill ha den.

Du får fem videor och två guider om kamerans autofokus. I två helt nya videor kan du bland annat se hur du använder kamerans fokuspunkter och hur du använder en av de största förbättringarna inom autofokus på många år.

Det är funktionen ögonfokus som medför att du kan fotografera på ett helt annat sätt än tidigare I nästan alla bilder av personer är det viktigt att skärpan ligger på ett öga, och nu kan moderna kameror hitta ögon i ett motiv och se till så att de blir helt skarpa i bilden.

>Ladda ned vår e-bok som hjälper dig med landskapsbilderna här.

Utan ögonfokus måste du välja en fokuspunkt och koncentrera dig på att hålla kvar den över ett öga, men med ögonfokus behöver du bara tänka på att komponera bilden och ta bilden i rätt ögonblick. Kameran ser nämligen till så att ögat är i fokus oavsett var i bildramen personen är.

Gratis paket för prenumeranter

I de första kamerorna med autofokus fanns det en enda fokuspunkt mitt i bildytan. I dag kan du köpa en systemkamera med över 5000 fokuspunkter som är fördelade över nästan hela bildytan. De bästa modellerna kan hitta motiv i rörelse, låsa sig fast på dem och hålla kvar fokus på dem så länge de är kvar i sökaren.

>Läs också: Därför är ett 50 mm-objektiv din nya bästa vän

Nedan kan du se de fem videorna och ladda ned de två guiderna med användbara tips som ger skarpare bilder. Du kan även ladda ned hela paketet med filmer och guider som en samlad zip-fil som du kan spara på datorn.

Paketet är utan extra kostnad för Bonnier Digital FOTOs prenumeranter. Om du inte prenumererar kan du få ett nummer av Bonnier Digital FOTO samt fullständig åtkomst till Fördelszonen för bara 29 kronor här.

Du kan även köpa paketet för 349 kronor här.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.