Med motivkorten är fotohjälpen aldrig långt borta. Korten ger dig anvisningar om konkreta motiv, så att du vet vilken utrustning du ska använda och hur du ska göra.

Motivkorten är utformade så att du kan använda dem på mobilen utan att behöva bläddra, zooma och svajpa runt i dokumenten. Allt finns samlat på en enda skärmbild där du bland annat får våra rekommendationer för bländare, slutartid och ISO, klart och tydligt.

>Lär känna din kamera i videoserien Kameraskolan

Du kan alltså enkelt spara din samling av motivkort direkt i mobilen, så att du alltid har dem med dig. Du kan naturligtvis även spara och titta på dem på din surfplatta eller dator eller skriva ut dem.

Du hämtar motivkorten genom att klicka på den gröna knappen vid varje motivkort. Vi lägger kontinuerligt till nya kort som du kan spara i din samling.

Så här sparar du dina motivkort på iPhone

Motivkorten är utformade för att passa på en mobilskärm och du kan snabbt spara korten för enkel åtkomst.

På en iPhone rekommenderar vi att du sparar motivkorten i Böcker, Apples egen app. Här kan du skapa en mapp eller samling för dina motivkort i appens bibliotek. För att spara ett motivkort i Böcker hämtar du motivkortet via Safari i mobilen, där du klickar på ikonen med en fyrkant och en pil som pekar uppåt. Välj sedan Böcker, så sparas motivkortet i appens bibliotek. Om du skapar en samling för motivkorten kan du sedan flytta kortet till den.

Så här sparar du dina motivkort på en Android-telefon

På en Android-telefon sparas vanligtvis motivkortet i mappen Downloads när du har hämtat det i Fördelszonen på mobilen. Du kan komma åt filerna med appen för filhantering som följde med mobilen eller använda appen Files by Google som du kan hämta här.

I bland annat Files by Google kan du även flytta motivkorten till en annan mapp. Din Android-telefon har vanligtvis en medföljande läsare för pdf-filer. Annars kan du använda Adobe Acrobat Reader som du kan hämta här.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.