Våra motivkort har varit extremt populära, och här får du tio nya kort med tips och inställningar som du alltid kan ha med dig i fickan.

Varje kort handlar om en speciell motivtyp, och kortet talar om hur du bäst tar dig an motivet. Du kan också se vilken utrustning du behöver, och så får du våra rekommendationer för inställning av bländare, ISO och slutartid som du kan utgå ifrån.

Hämta e-boken som hjälper dig att ta bättre foton med mobilen.

Motivkorten är utformade så att du kan se dem på mobilen utan att behöva bläddra, zooma eller svepa.

Du kan alltså enkelt spara din samling av motivkort direkt i mobilen, så att du alltid har dem med dig. Du kan naturligtvis även spara och använda dem på din surfplatta eller dator, eller skriva ut dem.

Du hämtar motivkorten genom att klicka på den gröna knappen vid varje motivkort.

Hämta våra tidigare motivkort här.

Så här sparar du dina motivkort på iPhone

Motivkorten är utformade för att passa på en mobilskärm och du kan snabbt spara korten för enkel åtkomst.

På en iPhone rekommenderar vi att du sparar motivkorten i Böcker, Apples egen app. Här kan du skapa en mapp eller samling för dina motivkort i appens bibliotek. För att spara ett motivkort i Böcker hämtar du motivkortet via Safari i mobilen, där du klickar på ikonen med en fyrkant och en pil som pekar uppåt. Välj sedan Böcker, så sparas motivkortet i appens bibliotek. Om du skapar en samling för motivkorten kan du sedan flytta kortet till den.

Så här sparar du dina motivkort på en Android-telefon

På en Android-telefon sparas vanligtvis motivkortet i mappen Downloads när du har hämtat det i Fördelszonen på mobilen. Du öppnar filerna med appen för filhantering som följde med mobilen. Du kan även använda appen Files by Google som du kan hämta här.

I bland annat Files by Google kan du även flytta motivkorten till en annan mapp. Din Android-telefon har vanligtvis en medföljande läsare för pdf-filer. Annars kan du använda Adobe Acrobat Reader som du kan hämta här.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.