Omkring en halvtimme före soluppgång och efter solnedgång inträffar den blå timmen där du får ett fantastiskt ljus till bland annat landskap och stadsbilder. Då får dina bilder en snyggt kall ton som kan ge imponerande effekter i kombination med konstljus.

Här får du ett stort paket där vi hjälper dig att få ut mesta möjliga av det snygga ljuset. I videor och guider som du kan ladda ned till din egen dator, går vi in på tidpunkter, motiv, kamerainställningar och bildbehandling.

Här kan du se vad som ingår i paketet.

Fickguide till den blå timmen

Du får en guide som du själv kan skriva ut, så att du alltid har en massa bra grundinställningar och tips till hands när du ska fotografera i den blå timmen. Fickguiden är i ungefär samma storlek som ett kreditkort, så du kan ha den i plånboken eller lägga den i fotoväskan.

Landskapsfotografens bästa knep

Fotografen Mads Peter Iversen visar i en video hur han fotograferar i den blå timmen. Samtidigt får du bland annat tips på inställningar, och så kan du se en massa av hans fina bilder. Se videon längre ner på sidan. Videon är en del av vår stora videoserie "De 10 vackraste naturfenomenen", där Mads Peter Iversen tittar närmare på vackra naturfenomen och berättar om hur du hittar dem och hur du kan ta fantastiska bilder av dem. Se serien här.

Guide till dygnets snyggaste ljus

Se hur du åstadkommer magiska resultat i dagens första och sista ljus i den här artikeln där vi hjälper dig med tidpunkter, inställningar och motivinspiration. Guiden är i pdf-format och kan sparas på datorn, mobilen eller surfplattan.

Videor med expertens justeringar

I två videor visar vår bildbehandlingsexpert hur du kan justera ljushet och färger, så att dina bilder från den blå timmen blir ännu finare. Vi visar hur du kan göra i både Photoshop Elements och i Lightroom.

Du kan ladda ned hela paketet som helhet som en zip-fil eller ladda ned fickguiden och artikeln var och en för sig. Nedan hittar du också de tre videorna.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.