Vintern bjuder på några av de mest fantastiska motiven ute i naturen. Landskapet blir imponerande när träden står nakna, och det ser vackert ut när rimfrosten täcker mark och växter eller när snön ligger som ett bulligt täcke.

Här har vi satt samman ett paket som hjälper dig att få ut det bästa av vinterns alla motiv med din kamera. Du får en fickguide, en e-bok, en översikt över vinterns spännande fåglar i hela Norden och 12 avsnitt av videoserien Seasons, där naturfotografen Morten Hilmer tar vinterbilder i Norge.

Fickguide för fototuren

I fickguiden får du hjälp att göra bra kamerainställningar i snön, och du får även en rad tips om bland annat utrustning när det är kallt. Fickguiden är i kreditkortsstorlek, så att du lätt kan ha den i plånboken. Du skriver bara ut guiden med din skrivare, och så klipper du ut den längs markeringen. Sedan kan du vika ihop den och lägga den i plånboken eller fotoväskan.

E-bok för bättre vinterfoton

Du kan även hämta vår e-bok, där vi har samlat några av våra bästa artiklar om vinterbilder och ger dig inspiration, tips och kamerainställningar. Här kan du bland annat se hur du fångar imponerande färger, du får tips om norrsken, och så hjälper vi dig att ta fantastiska kvällsbilder på vintern. Du får även ett par kurser i Lightroom som visar hur du skapar bättre bilder i datorn.

Vi har också gjort en översikt med spännande fåglar som du med lite tur kan fånga med kameran i Norden. Här kan du bland annat se deras viktigaste kännetecken.

Hämta även vårt stora paket: Så tar du bättre bilder av fåglar

Slutligen kan du ladda ned första säsongen av videoserien Seasons och följa med naturfotografen Morten Hilmer till Dovrefjell i Norge, där han fotograferar vinterlandskap och myskoxar.

I de 12 avsnitten kan du bland annat se hur han hanterar det hårda vädret, och han berättar även om sin utrustning och visar bilder under tiden.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.