Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO får här en stor e-bok med massor av tips på hur du hittar motiven och får ut mesta möjliga av kameran. Vi har sammanställt våra bästa artiklar om naturfoto, där vi går igenom bland annat landskap med och utan vatten samt några av de intressanta djuren som du hittar i den nordiska naturen.

Du kan bland annat läsa om den norska ögruppen Lofoten som är känt för sina fantastiska vyer. Vi reste dit med massor av kamerautrustning och en drönare, och i e-boken kan du följa med på resan där vi naturligtvis delar med oss av våra tips på vägen.

Kameradrönare har gett helt nya möjligheter för att ta fina landskapsbilder. Här har vi fotograferat med drönare på Lofoten, och du kan se fler bilder från resan i e-boken.

Se också videoserien ”De 10 vackraste naturfenomenen”, där landskapsfotografen Mads Peter Iversen tittar närmare på tio naturfenomen och berättar hur du hittar dem och hur du kan ta fantastiska bilder av dem.

Så hittar du djuren

Vi går också igenom några av de intressantaste djuren som du kan fotografera i den svenska naturen under loppet av årets fyra årstider. Du kan bland annat se hur du hittar djuren och vad du behöver tänka extra på.

Du kan även se hur du kan förbättra dina djurbilder i bildbehandlingen. Vi visar hur du kan göra huvudmotivet tydligare genom att måla fram detaljer, och hur du kan ta bort brus ur dina djurbilder.

Lär dig allt om kamerans inställningar i e-boken ”Guide till din kamera”.

Så får du tag på e-boken

I e-boken hittar du också artiklar där du lär dig en massa mer om djurfoto, och om hur du kan ta vackra naturbilder vid vattnet.

E-boken är på 31 sidor och i pdf-format, så att du kan spara och läsa den på mobilen, surfplattan och datorn.

För att ladda ned e-boken behöver du prenumerera på Bonnier Digital FOTO och ha en profil. När du har loggat in, klickar du på Ladda ned här på sidan för att ladda ned e-boken.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.