Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan nu ladda ned vår nya e-bok som hjälper dig att ta fantastiska landskapsbilder.

Här har vi sammanställt våra bästa artiklar och kurser om landskap, för att ge dig inspiration till motiv, utrustning och nya kameratekniker.

Bland annat får du konkreta tips på vilka inställningar av brännvidd, program, bländare och fokus sin ger en snyggt välexponerad och skarp bild.

De bästa filtren för landskapsfotografering

Vi går också igenom hur du kan åstadkomma mycket snyggare bilder genom att sätta ett filter framför objektivet.

Det finns tre viktiga filtertyper som kan ge dig bättre landskapsbilder: Polfiltret avlägsnar reflexer i bl.a. gräs och blad och kan ge en djupare blå himmel. ND-filtret hindrar en del av ljuset från att falla in i kameran, vilket gör att du kan åstadkomma snygga effekter med hjälp av längre slutartider. Och slutligen har vi det graduerade filtret som gör att du kan få detaljer i både en mörk förgrund och en ljus himmel.

I e-boken går vi igenom möjligheterna som man får med de tre fotofiltren, och så visar vi hur du använder dem.

Få inspiration från en av Nordens bästa landskapsfotografer

Du kan även läsa vår intervju med landskapsfotografen Mads Peter Iversen som tar imponerande landskapsbilder och har blivit populär sina videor på YouTube.

Du kan för övrigt ta del av Mads Peter Iversens videor även här i Fördelszonen. I samarbete med den honom har vi nämligen satt samman videoserien “De 10 vackraste naturfenomenen”. Här berättar han hur du lyckas med bilder av t.ex. norrsken, stjärnhimlen och den blå timmen.

Se videoserien “De 10 vackraste naturfenomenen” här.

Så får du e-boken

I vår e-bok få du även kurser i Lightroom och Photoshop, så att dina landskapsbilder verkligen kan komma till sin rätt i bildbehandlingen.

Boken är på 42 sidor och i pdf-format, så du kan läsa den på datorn, surfplattan och mobilen, och du kan även skriva ut den.

För att ladda ned e-boken behöver du prenumererar på Bonnier Digital FOTO och ha en användarprofil. När du har loggat in klickar du på Ladda ned här på sidan.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.