När råfilerna ska bli riktigt bra är det många yrkesfotografer som föredrar bildbehandlingsprogrammet Capture One Pro. Det beror bland annat på att det är lätt att anpassa användargränssnittet efter ens egna behov, bl.a. kan du enkelt samla verktygen du använder oftast på en och samma plats.

Capture One Pro finns till både Windows- och Mac-datorer och ger dig bland annat också möjlighet att exakt justera de enskilda färgerna i bilden, och så kan du göra justeringar som bara påverkar delar av bilden med hjälp av masker och lager.

I samarbete med Capture One har vi satt samman en specialversion av Capture One Pro 20 där det ingår ett bonuspaket med över 80 så kallade Styles till samma pris som programmet kostar utan dessa.

Testa Capture One Pro 20 i 30 dagar

Styles består av förinställningar till justeringar som du kan lägga till i bilderna med ett fåtal klick. På så vis kan du ge bilder i samma serie ett likartat uttryck, och så är det ett enkelt sätt att åstadkomma avancerad bildbehandling. Du ser effekten på nolltid, vilket gör att du snabbt och enkelt kan jämföra olika Styles.

Styles är förinställningar som man kan lägga till i bilen med ett fåtal klick. Till vänster visas originalbilden och till höger har vi använt en av förinställningarna i paketet Latitude | Pacific.

Med specialversionen av Capture One Pro 20 får du 81 Styles fördelade i sju paket, så kallade Style Packs. Om man köper de här paketen separat kostar de över 4400 kronor, men i specialversionen av Capture One till Bonnier Digital FOTOs prenumeranter ingår de alltså i priset när du betalar de 349 euro, motsvarande 3750 kronor, som programmet kostar för sig.

Du kan naturligtvis testa Capture One Pro 20 innan du köper programmet – men då utan Style Packs. På Capture Ones webbplats kan du ladda ned en provversion av programmet.

Style Packs i specialversionen:

Klicka på de skilda Style Packs-paketen för att få mer information om dem på Capture Ones webbplats.

Film Styles – 15 förinställningar som bygger på färger, kontrast och texturer från analoga filmtyper.

Cinematic Styles – Omfattar 18 inställningar som är inspirerade av färgtonerna i spelfilmer.

Black & White Styles – 18 stilarter som ger olika uttryck i gråtoner.

Latitude | Deep Forest – Här hittar du åtta stilarter som lägger till mystik i bilderna.

Latitude | Sunbound – Åtta justeringar som ger värme och djup till dina bilder.

Latitude | Pacific – Fotografen John Schell har skapat sju Styles inspirerade av några av hans favoritplatser för surfing på den amerikanska västkusten.

Latitude | Infinite Peaks – Sju justeringar skapade av fotografen Bryan Minear med inspiration från hans favoritplatser att fotografera.

Effekten ovan är från paketet Latitude | Deep Forest och ingår också i specialversionen av Capture One Pro 20.

Så köper du specialversionen av Capture One Pro 20

För att köpa specialversionen av Capture One Pro 20, där det alltså ingår hela 81 förinställningar till ett värde av över 4400 kronor utan extra kostnad, klickar du på knappen Köp. Då kommer du till Capture Ones sida med specialerbjudandet.

Du får även hjälp att komma igång med programmet med våra videor om Capture One Pro Vi har spelat in två videor som du kan se nedan och som hjälper dig att komma igång med att använda programmet.

I den ena visar vi hur du importerar bilder till programmet, så att du kan komme igång med att jobba med dem, och i den andra videon går vi igenom programmets grundläggande funktioner och justeringar.

Du kan bland annat se hur du justerar ljushet och färger, och så visar vi hur du använder Styles, hur du anpassar ditt användargränssnitt och hur du exporterar dina färdiga bilder.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.