Excire Search 1.4

Plugin till Lightroom Classic

Operativsystem: Windows och Mac (kräver Lightroom Classic)

Fullversion utan tidsbegränsning

Kan hämtas fram till 18 juli 2022

Se hur du får ditt exemplar längst ner på den här sidan

Om dina bilder är försedda med sökord blir det mycket enklare att hitta bilder du letar efter. Det kan dock ta rätt lång tid att tilldela sökord till ett helt bildarkiv i Lightroom. Vanligtvis måste man markera en bild och skriva in eller klicka på relevanta sökord innan man går vidare till nästa foto.

Men med plugin-programmet Excire Search 1.4 går det hur lätt som helst. Det analyserar alla dina bilder i Lightroom, och med hjälp av artificiell intelligens ser det vad bilderna innehåller. Därefter ger Excire Search bilderna sökord på engelska, så att du enkelt kan hitta rätt bilder med hjälp av pluginen.

Hittar dina motiv

Excire Search kan till exempel känna igen cyklar, träd, byggnader och mycket mer. Dessutom registrerar pluginen färger, så att du kan söka efter foton med liknande färger. Programmet kan även hitta personer, och du kan enkelt söka efter specifika åldersgrupper, antal personer i bilderna med mera.

Se även: Lär känna din kamera i videoserien ”Kameraskolan”.

Excire Search kan automatiskt överföra sökorden till Lightrooms nyckelord, så att du kan söka i själva Lightroom och låta sökorden följa med när du exporterar bilder.

Vi har ingått ett avtal med det tyska företaget bakom Excire, så att du som prenumerant på Bonnier Digital FOTO kan få Excire Search 1.4 utan att betala en krona extra. Du behöver bara registrera dig hos Excire.

Video: Så här använder du Excire Search 1.4

I videon nedan visar vi hur du lägger till sökord i din bildsamling och söker fram foton med hjälp av Excire Search i Lightroom.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.