Det blir faktiskt inte enklare att förbättra bilderna än med Photolemur 3 för Mac och Windows. Du öppnar bara en bild i programmet, så sätter det igång med att analysera en lång rad bilddetaljer, och efter några sekunder har färger, kontrast, ljushet och flera andra parametrar blivit bättre.

>Du som prenumererar kan fritt ladda ned vår e-bok som ger finare landskapsbilder.

Programmets artificiella intelligens gör faktiskt ett förbluffande bra jobb, så när du har bilder som du inte riktigt vet vad du ska göra med eller en större samling bilder som snabbt och enkelt behöver göras snyggare, är Photolemur en suverän lösning.

Nedan visas den ursprungliga bilden till vänster, medan bilden till höger har fått automatiska justeringar i Photolemur 3. Dra i strecket för att flytta det.

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO får du en fullständig version av programmet, som har ett värde på 260 kronor, utan att det kostar dig en krona extra. Programmet är inte tidsbegränsat, så du kan använda det på din dator så länge du vill.

I videon nedan kan du se programmets möjligheter och hur du använder det.

Photolemur 3 korrigerar bildens fel

Där bl.a. Lightroom och Photoshop har massor av justeringsmöjligheter och skjutreglage, är Photolemur betydligt enklare. Programmet använder bara sin artificiella intelligens för att justera bilderna.

Photolemur 3 kan bland annat återskapa färger, förbättra skärpa, ta bort dis, korrigera objektivfel, ta bort korn och förbättra ansikten. Och så justerar det självklart ljushet, färger och kontrast.

Du kan till och med använda det tillsammans med Lightroom och Photoshop genom att installera det som en plugin till de båda programmen. Då kan du skicka bilder från t.ex. Lightroom till Photolemur 3 för automatisk korrigering och sedan tillbaka igen.

Så använder du Photolemur 3 med Lightroom och Photoshop

For att använda programmet som plugin behöver du först se till att köra Photolemur som administratör. Det gör du enkelt genom att högerklicka på programikonen och välja Kör som administratör. Klicka sedan på Ja.

När programmet är igång, klickar du på texten PHOTOLEMUR 3 längst upp och på Installera plugin:er.... Klicka sedan på Installera vid programmen som du vill använda programmet med och på Klar.

Sedan kan du från Photoshop skicka en bild till Photolemur 3 genom att välja Filter, Skylum Software och Photolemur 3.... I Lightroom markerar du en bild och väljer Arkiv, Exportera med förinställning och Öppna originalbilder under Photolemur 3.

>Du som prenumererar kan se vår stora grundkurs i Lightroom.

Så installerar du Photolemur 3

Du behöver prenumerera på Bonnier Digital FOTO och vara inloggad här på Fördelszonen för att ladda ned programmet.

Klicka på knappen LADDA NED PHOTOLEMUR 3 högst upp på den här sidan för att komma till Skylums sida där du anger ditt namn och din e-postadress och klickar på Submit. Sedan får du ett e-postmeddelande med en länk där du kan ladda ned programmet för både Mac och Windows..

I samma e-postmeddelande hittar du också din aktiveringskod som du ska använda när du har installerat programmet och startar det för första gången. Klicka på Aktivera med serienumret, och skriv in aktiveringskoden och din e-postadress.

Om du inte får något e-postmeddelande, titta i mappen för skräppost eller andra mappar i ditt e-postprogram. Om du använder e-postprogrammets sökfunktion och söker på "Skylum", bör du hitta meddelandet.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.