Programmet Aurora HDR 2018 används för att plocka fram detaljer i högdagrar och skuggor. Du kan använda programmet med en enda bild, men bäst resultat får du genom att ta en rad bilder vid olika exponeringar av samma motiv och sedan lägga samman dem i programmet.

De mörka exponeringarna har gott om detaljer i högdagerområdena, medan de ljusa exponeringarna har flest detaljer i skuggområdena. När Aurora HDR 2018 har lags samman bilderna till en enda finns det gott om detaljer i både de ljusa och de mörka delarna.

Klicka på knappen “Ladda ned Aurora HDR 2018" för att ladda ned programmet. På sidan som då visas anger du ditt namn och din e-postadress, så får du ett e-postmeddelande med din aktiveringskod och en länk för att ladda ned programmet till såväl Mac- som Windows-datorer. Aktiveringskoden ska du ange när du har installerat programmet.

Så använder du Aurora HDR 2018

Vi har även spelat in en video där vi hjälper dig att komma igång med programmet. Här kan di bland annat se hur du använder några av de många förinställningarna som justerar färger, ljushet med mera med ett fåtal klick.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.