Photoshop ger nästan oändliga möjligheter att förbättra och manipulera bilder. Med programmets verktyg och funktioner kan du t.ex. förbättra ljus, färger och skärpa eller skapa imponerande manipulationer i flera lager.

I denna grundkurs, som består av åtta videor, guidar vi dig genom de viktigaste funktionerna i programmet. Vi går igenom användargränssnittet och programmets struktur, så att du snabbt får grepp om de viktigaste delarna av Photoshop. Dessutom visar vi hur du gör vanliga bildjusteringar, använder lager för att sätta ihop flera bilder och hur du frilägger valda delar av dina bilder.

I en av videorna får du bland annat se hur du sätter ihop flera olika element med hjälp av lager i Photoshop.

Vi visar till exempel hur du kan förbättra färger, ljus, kontrast med mera i bilden nedan. Till vänster ser du originalbilden och till höger är vår justerade version. Dra i linjen i mitten för att se mer av de två versionerna.

Vi går även igenom programmets filter, där du bland annat kan göra dina foton skarpare eller göra en bakgrund suddigare. Vi visar också hur du tar bort fläckar och störande inslag i dina foton och hur du kan förändra dina foton radikalt med hjälp av programmets artificiella intelligens.

Du får också se hur du lägger in snygg text i dina bilder med hjälp av Photoshop.

1. Grundkurs i Photoshop – Översikt

I den här videon går vi igenom Photoshops struktur för att ge dig en översikt över de viktigaste delarna och var de finns i programmet.

2. Grundkurs i Photoshop – Justeringar

Här hjälper vi dig med grundläggande justeringar av dina bilder. Du får se hur du justerar ljus och färger, korrigerar optiska fel, tar bort brus och mycket mer med utmärkta resultat.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.