Det finns extremt många möjligheter i Photoshop, och det är långt ifrån alla funktioner man behöver. I vår grundkurs i Photoshop går vi igenom alla de viktigaste funktionerna du behöver som fotograf, och här får du den andra och sista delen som består av fyra avsnitt.

Här går vi igenom programmets filter, där du bland annat kan göra dina foton skarpare eller göra bakgrunden oskarp. Vi visar också hur du kan ta bort fläckar och störande objekt i dina foton, och så får du se hur du kan göra radikala ändringar i dina foton med hjälp av programmets artificiella intelligens.

Du får dessutom se hur du lägger in snygga texter i dina bilder i Photoshop.

Om du ännu inte har sett del 1 kan du se de fyra första avsnitten [här] (https://fordelszonen.digitalfotoforalla.se/bildbehandling/photoshop/grundkurs-i-photoshop). I den första delen går vi igenom gränssnittet med arbetsytan och berättar hur du justerar bland annat ljus och färger i dina foton. Dessutom hjälper vi dig att börja arbeta med lager, och så får du se hur du frilägger.

Vi har även gjort tio videor där vi går igenom Photoshops verktyg. Du kan se dem [här] (https://fordelszonen.digitalfotoforalla.se/bildbehandling/photoshop/fa-ut-mesta-mojliga-av-photoshops-verktyg).

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.