Med denna samling av färdiga justeringar kan du snabbt ge dina bilder klassiska fotoeffekter i Photoshop. Paketet består av så kallade funktionsmakron, det vill säga filer med förinställningar som du kan ladda ned och använda på dina egna bilder i programmet.

Paketet innehåller fem effekter som bland annat imiterar klassiska mörkrumseffekter. Nedan ser du hur de fem effekterna ser ut på samma bild. Överst ser du originalbilden.

Så här installerar och använder du funktionsmakron

Spara filen på datorn och ta fram panelen Funktionsmakron i Photoshop. Det gör du genom att välja Fönster och Funktionsmakron. Klicka på ikonen med fyra streck i panelen Funktionsmakron och välj Läs in makron... Leta upp filen som du just har sparat. För att använda ett funktionsmakro markerar du det i panelen och klickar på play-symbolen nedtill i panelen.

Du kan också ladda ner vårt stora paket med tio funktionsmakron till Photoshop och tio förinställningar till Lightroom, där du även kan se en video som visar hur du installerar och använder funktionsmakron. Klicka här.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.