Photoshop ger dig oanade möjligheter att ta dina foton till nya höjder. Du kan göra finjusteringar för att få ett trovärdigt resultat som avspeglar verkligheten – eller satsa på vilda manipulationer.

Här har vi samlat tre kurser där vi inte håller igen på effekterna. Du lär dig alltså att använda några av de mer avancerade funktionerna i programmet för att göra trovärdiga manipulationer.

1. Lek med perspektivet i Photoshop

I den första kursen får du lära dig att ställa dimensionerna i en bild på ända. Med den här funktionen kan du nämligen göra om exempelvis en arkitektur- eller landskapsbild till en kub, vilket ger en fantastisk effekt.

Ta del av hela kursen här.

2. Öka slutartiden

Om du använder en lång slutartid på flera sekunder eller minuter kommer moln på himlen att dras ut till effektfulla ränder samtidigt som vattenytor blir sammetsmjuka – alltihop eftersom alla rörelser slätas ut. I Photoshop är det möjligt att imitera denna utsuddade effekt i foton tagna med korta slutartider.

Ta del av hela kursen här.

3. Skapa imponerande texteffekt

Det blir sällan lyckat att lägga in en platt text i en bild, men om du lägger på en trovärdig spegling kan du få ett imponerande resultat till framsidan av ett scrapbookingalbum eller till en hemsida. Här visar vi hur du skapar den snygga texteffekten.

Ta del av hela kursen här.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.