Flera tusen prenumeranter laddade ned e-boken "Bli bättre på Lightroom", när vi lade ut den i Fördelszonen 2019. Nu har vi satt samman en ny och bättre upplaga med många fler intressanta artiklar och kurser som gör dig bättre på att använda programmet.

Den första upplagan av boken var på 35 sidor, och i den nya, uppdaterade upplagan får du hela 50 sidor med många fler kurser i bildbehandling där du lär dig att utnyttja programmets många funktioner och göra dina bilder ännu snyggare.

I en av kurserna i e-boken kan du se hur du får bättre krut i färgerna i bilder av solnedgången. Du kan dra i det vita strecket för att se mer av före- och efterbilden.

E-boken ger dig överblick över Lightroom

I e-boken får du även hjälp med programmets organiseringsdel och översikt över dina bilder, så att du lätt hittar bilderna som du letar efter, och så visar vi hur du på bästa sätt importerar bilder till programmet och exporterar dina justerade bilder.

> Se också: E-bok till dig: 24 kurser gör dig bättre på Photoshop

Förutom kurser i bildbehandling och organisering är boken fylld med tips som gör det enklare, snabbare och roligare att använda Lightroom. Boken är i pdf-format, så du kan spara och läsa den på datorn, mobilen och surfplattan.

Du kan bland annat se hur du får fram betydligt fler detaljer i en landskapsbild. Här ser du den ursprungliga bilden till vänster och vår justerade bild till höger. Dra i det vita strecket för att se mer av bilderna.

Det hittar du i e-boken

Kurser i bildbehandling I 18 kurser berättar vi steg för steg hur du gör dina bilder finare genom att förbättra ljushet, färger och kontrast samt plockar fram fler detaljer.

Kurser i organisering Du får sex kurser där vi går igenom de viktigaste funktionerna för att hålla ordning på dina bilder, så att du lätt kan hitta dem du letar efter, och så går vi igenom hur du importerar och exporterar dina bilder.

Knep för avancerad bildbehandling Se hur Lightroom-experten tar bilderna till nya höjder genom att ge sig långt in i Lightrooms inställningar. Använd sedan de här knepen för att själv få imponerande resultat.

Tips för användning av programmet Du får över 70 tips som gör det roligare och snabbare att använda programmet och som ger snyggare resultat.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.