Här kan du hämta vårt paket med tio bra effekter som du enkelt kan använda på dina egna foton. Effekterna är gjorda som så kallade förinställningar, som innehåller en rad olika justeringar i Lightroom. Du använder effekten genom ett enda klick.

Det är bara att hämta paketet med förinställningar och importera det till Lightroom. Sedan kan du använda alla våra justeringar på dina egna foton. I paketet finns bland annat effekter som förvandlar dina foton till svartvitt med kontrast, och effekter som justerar färgerna så att de till exempel blir kallare, varmare eller mer dämpade.

I videon nedan kan du se vilka effekter de tio förinställningarna ger.

Så här använder du förinställningar

När du har hämtat zip-filen med förinställningar och sparat den, till exempel på skrivbordet, så installerar du den i Lightroom genom att välja Arkiv och Importera profiler och förinställningar....

Du hittar dina nya förinställningar i modulen Framkalla, där de ligger under Användarförinställningar i panelen Förinställningar till vänster på arbetsytan. För att använda justeringarna på den valda bilden är det bara att klicka på en av förinställningarna.

Detta innehåll är endast för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att få tillgång
Är du inte prenumerant? Få full tillgång till Fördelszonen för bara 29 kr.
  • Ladda hem gratis e-böcker som gör dig till en bättre fotograf
  • Få fri tillgång till alla videokurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • Se lärorika videor om kamerainställningar och fototeknik.
  • Ladda ned gratis program och justeringar för bildbehandling.
  • Få tidningen hem i brevlådan.